pondělí 10. ledna 2011

Vítězem Ligového Poháru tým FC Konoha!

Ač se to ze začátku nezdálo, nikdo z nás netušil, jak zajímavý bude víkendový Ligový Pohár. Do této soutěže se přihlásilo 5 celků a prakticky každý měl jasno o favoritech. Nicméně celé se to jak to bývá v pohárech již zvykem zamotalo a nakonec vyhrál celek, který rozhodně mezi favority typovaný nebyl. Samotné výsledky turnaje naleznete zde..










DEN PRVNÍ:

Výkop turnaje zajistili celky Strikeforce Utd. vs Kurvy, kde po menší převaze nakonec zaslouženě vyhrál celek Strikeforce Utd 1:0. Kurvy hned po té nastoupili proti dalšímu velkému soupeři a tím byl tým Czech Elite, kde opět těsně prohrály 0:1. Po dvou zápasech tedy Kurvy byly v nezávidění hodné situaci, protože se jednalo o opravdu těsné porážky alespoň z pohledu skore. V dalším zápase nastoupil tým Czech Elite proti týmu Czech Tigers (kteří byly velká neznámá, i když určité kvality zajišťoval hráč Wendy, který patří k špičce naší soutěže) a vyrovnaném zápase nakonec výsledek skončil nerozhodně 1:1. Tento výsledek rozhodně naznačil, že se turnaj nebude vyvíjet podle předpokladů. Tím spíše, když další zápas Tigrové nastoupili proti týmu Strikeforce Utd. se kterými nakonec odehráli bezbrankovou remízu a poslali tak jasný vzkaz, že v tomto turnaji nemá nikdo nic jisté. Dalším na řadě byly týmy FC Konoha vs Kurvy, před tímto zápasem by každý tipoval na favorita tým Kurvy, ale nakonec zápas dopadl úctyhodných 4:1 pro tým Konoha a celý turnaj se otřásl v základech. Snad každý hráč v soutěži včetně mě jsme si kladly otázky typu Kurvy přece nebyly tak slabé, jak je možné tento výsledek vysvětlit. Hned v dalším zápase měli Kurvy šanci na reparát se stejným celkem, ale výsledek byl opět podobný 3:0 pro tým Konoha a senzace byla na světě. Tým který minulý turnaj vyhrál prohrál s celkem FC Konoha dva zápasy a nedalo se nic jiného, než akceptovat to, že je z Černého koně turnaje velký adept na vítěze. Hned v následujícím zápase se střetl celek Konoha s celkem Czech Elite a favorit soutěže ukázal, že je tým FC Konoha porazitelný výhrou 1:0. Situace se tedy trochu uklidnila a tým Czech Elit přistoupil k dalšímu zápasu proti týmu Strikeforce Utd. kde nakonec po chybě golmana Androida vyhrál první jmenovaný 1:0. K poslednímu zápasu tohoto dne, který se hrál hluboko v noci (výkop 1:30) přistoupil celek Strikeforce Utd. vs FC Konoha. Tento zápas mohl napovědět o situaci v soutěži. Tým FC Konoha opět bez jakéhokoliv milosrdenství sťal dalšího s favoritů výsledkem 0:4 a vládnutí tohoto celku prostě nešlo přehlédnout.

DEN DRUHÝ:

Výkop druhého dne zajistily celky Kurvy vs Czech Tigers a opět šlo o překvapivý výsledek, tým Czech Tigers hladce přehrál svého soupeře 1:5. V tuto chvíli bylo všem jasné, že Kurvy už nemohou pomýšlet na obhajobu této trofeje a z jednoho z favoritů soutěže se stal tým, který bojoval o čest. Czech Tigers po tomto zápase začli stíhací jízdu na druhé místo, které by jim zajistilo přímí souboj o pohár, nicméně v dalším zápase jim situaci zkomplikoval celek Czech Elite porážkou 2:0. Hned po té Czech Elite nastoupil proti celku FC Konoha, se kterým remizoval 1:1 a situace nám naznačila, že se jedná v obou případech o kandidáty na Pohár. FC Konoha po té nastoupila k dalšímu zápasu proti Strikeforce Utd, který pokud chtěl uvažovat nad Pohárem musel vyhrát. To se ale rozhodně nekonalo a jejich veškeré naděje byly pryč po prohře 3:1. Tým FC Konoha si tak přičetl další důležité body ve hře o druhé místo. Strikeforce nastoupil k dalšímu zápasu proti týmu Czech Tigers, kteří museli vyhrát a udržet se za týmem FC Konoha a také se tak stalo po výhře 4:2. Czech Tigers pokračovali i dalším zápasem a porazili celek Kurvy těsně 3:2. Další zápas byl důležitý pro celek Czech Elite, který by si případnou výhrou nad celkem Strikeforce Utd. zajistil účast ve finále. Nakonec hladce vyhráli 2:0 a první finalista byl znám. Souboj o druhého finalistu byl jedním z nejkrásnějších momentů turnaje. Všem bylo jasné, že se do finále vleze jen jeden celek a jak tým FC Konoha, tak i celek Czech Tigers byly od finále opravdu blízko. Tím zajímavější bylo, že se tyto celky nakonec střetli přímo v posobě jdoucích utkáních. Pro tým Czech Tigers bylo nutné vyhrát a zápas nakonec skončil remízou 2:2, čímž si celek Czech Tigers udržel naději, ve stejný čas se hrál i zápas Czech Elite vs Kurvy, kde se Kurvám podařilo vyhrát 1:0 a naznačili tak týmu Strikeforce, že souboj o malé finále nebude procházka růžovým sadem. V dalším zápase celků Strikeforce Utd (4) vs Kurvy (5) už o nic prakticky nešlo, jediná zajímovost v tomto utkání byl fakt, že se hned v dalším zápase tyto celky střetnou o postup do malého finále. Prakticky klíčový zápas pro postup jednoho z celků Czech Tigers a FC Konoha byl tu. A musíme říct, že to bylo opět vyrovnané a rozhodně to musel být nepopsatelně krásný zápas, který nakonec skončil 1:1, tento výsledek vzal veškeré naděje týmu Czech Tigers a o finálové dvojici tak bylo rozhodnuto.

FINÁLOVÉ ZÁPASY:

Tuto část odstartoval zápas Strikeforce Utd. vs Kurvy. O kvalitě turnaje svědčí i fakt, že se tyto celky střetli ve finále předešlého turnaje, nyní však bojovali o možnost poprat se o celkové třetí místo. Zápas byl opravdu vyrovnaný a po základní hrací době nebyl znám vítěz. Tudíž došlo po domluvě kapitánů na pokutové kopy, které byly opravdu dramatické. Strikeforce vstřelil první penaltu a tým kurvy kontroval rovněž. K druhé penaltě se postavil Android a jeho pokus byl zneškodněn. Po té si Kurvy s přehledem hlídali penalty až do pátého kola, kde musel celek Strikeforce (golman Bobo-Cz) chytit pátý pokutový kop a zázračným zákrokem se mu to povedlo. V dalším pokutovém kopu s přehledem zavěsil Android a situace tak nabrala na zajímavosti. Tým Kurvy musel proměnit, jinak to znamenalo rozloučení s turnajem. A Bobo-CZ opět čaroval a nádhernou robinzonádou vyrazil míč. A tým Strikeforce se radoval z postupu.

Malého finále se tedy zůčastnili celky Czech Tigers vs Strikeforce Utd. Zápas se vyvíjel opravdu šťastně pro celek Strikeforce, který velmi brzy změnil skóre na 0:1 a nakonec vyhrál 1:3. Nutno podotknout, že tým Czech Tigers přišel o finále a tento fakt se v jeho řadách určitě podepsal. Naopak se celek Strikeforce Utd. nadechl k dřívější formě a tak dopadlo malé finále nakonec šťastněji pro celek Strikeforce Utd.

Ve velkém finále se proti sobě postavili celky Czech Elite vs FC Konoha. A každému bylo jasné, že to bude opravdu vyrovnaný souboj, který nakonec rozhodla situace, kdy celek FC Konoha centroval míč do málého Vápna kde hlavičkoval John Cena do břevna od kterého se míč odrázil do obránce a nakonec spadl před UChichaErika, který komfortně střílel do prázdné brány ani do té doby perfektně chytající brankář Shevička po této skrumáži neměl žádnou šanci zasáhnout. Celku Czech Elite se po té již nepodařilo skórovat a zápas tak vyhrál celek FC Konoha. Za celou soutěž jim gratulujeme.

Závěrem by jsme chtěli poděkovat všem zúčastněným, protože se turnaj mimořádně povedl. Nebály by jsme se tvrdit, že byl dokonce zajímavější než pátý ročník fotbalového turnaje Fortuna Víkend šampionů. A přávě díky tomu jsme se rozhodli udělit body všem zůčastněným celkům a to následovně:

1. celek: FC KONOHA 750 bodů
2. celek: CZECH ELITE 500 bodů
3. celek: STRIKEFORCE UTD 250 bodů
4. celek: CZECH TIGERS 100 bodů
5. celek: KURVY 100 bodů

(tyto body budou uděleny dnes ve 20:00)


Děkujeme, a věříme že se zůčastníte i dalšího turnaje, který proběhne za čtrnáct dní.


Generální ředitel asociace Jeniczech
Marketingový ředitel asociace Ledy

3 komentáře:

  1. Skvělej článek a zárověň skvělej turnaj .. Jendo díky za naprosto bezchybné připravení turnaje..

    OdpovědětVymazat
  2. Jinak Shevo tu jedinou chybu bych přiroval k oliveru Khanovi na MS 2002 :-D jinak si chytal fakt skvěle

    OdpovědětVymazat
  3. Jendo super naprosto vše bylo bezchybné.


    A CFC ja sem toho moc dělat nemohl odrazilo se k vám a dávali jste do prázdné takřka ale jinak díky sem se svým výkonem spokojen

    OdpovědětVymazat